Thursday, February 6, 2020

Nädal 1. Ebaõnnestunud IT lahendused.

Eve V


        Eve V on Soome firma Eve-Tech poolt ühisrahastusega välja töötatud 2in1 arvuti 2017a, lõpus. Eve V pidi konkureerima teiste 2in1 eemaldatavatega arvutitega, peamiselt Microsoft Surface Pro-ga. 

        Kahjuks ei saavutanud Eve V edu kuna jäi Microsofti varjus märkamata, vaatamata odavamale hinnale, mitmetele lisadele nagu Type-C USB ja eraldi kaasas olev klaviatuur ja puutetundlik pliiats ning ühiskonna arvamuste põhjal tehtud arenduse ja disainile. Ei aidanud ka kaasa nende raskendatud toote turule toomine, kuna suurte tellimuste tõttu tekkinud maksekoormus äratas maksete teenusepakkuja tähelepanu ning Eve-Tech maksed suleti. Nende taasavamine oli pikk ja piinarikas protsess. Kuna konto oli ajutiselt suletud, ei olnud võimalik teha makseid komponentide tootjatele ja muudele koostööpartneritele, mistõttu hilinesid Eve V algsed tellimused märgatavalt.




Ubuntu Touch


        Ubuntu Touch on Canonicali poolt arendatav operatsioonisüsteem puutetundliku ekraaniga seadmete (eelkõige nutitelefonid ja tahvelarvutid) jaoks. Selle arendus algas 2011a. ning on kestnud siiani. Projekti suurim eelis oli ühise operatsioonisüsteemi koodibaas kõigi seadmete jaoks. Mingi hetk 2017a. teavitas Canonical, et loobub sellest ideest vähese huvi tõttu ning keskendutakse mobiilse operatsioonisüsteemile. Projekt muutus kogukonna projektiks mida juhib UBports. Siiani eduka arendusega, kuid pole tuult tiibadesse saanud.
Ühise op. süsteemi idee võttis üle muidugi Microsoft kelle Windows 10 arendust on just selles suunas läinud, et operatsioonisüsteem toimiks kõikidest riistvaralistes toodetes.

Kujutiste tulemus päringule ubuntu touch



OpenSolaris


        Solaris oli algselt Sun Microsystems arendatud SunOS järeltulija, mis loodi 1993a.
2005a. Sun Microsystems avaldas enamuse lähtekoodist ning üritas luua kommuuni projekti nimetades seda ümber OpenSolaris projektiks. Peale seda kui Oracle omandas Sun Microsystems, otsustati lähtekood jälle kinniseks muuta ning patenditud tarkvara mudeliga edasi minna. Ka sellest projektist oleks võinud midagi suurt kasvada ...

Kujutiste tulemus päringule solaris operating system

No comments:

Post a Comment