Thursday, April 16, 2020

Nädal 11. Arendus- ja ärimudelid


Arendusmudel


                  Planning is key to Agile development – Agileflow
                   Pilt

    Olenevalt vähesest kogemusest oskan tegelikult analüüsida vaid enda kogemusi mudeliga, mis tegelikult on segu päris mitmest erinevast mudelist. Et siis võib olla polegi nagu mudel, vaid nende kooslus.
    Töötan eraettevõttes majasisese tootmistarkvara kallal. Tegemist on veebiäppiga. Kõige sidumiseks ja planeerimiseks on kasutusel Kanban tahvel kus ära märgitud epic-ud, meeskonna ülesanded kui ka personaalsed ülesanded. Vahel on ülesanded ajaliselt piiritletud - siit ka Scrum osa. Aga üleüldiselt kasutades Jira tarkvara manageerimiseks, põhineb arendus ikka vastavalt kliendi vajadustele ning meenutab kõige enam funktsioonipõhist arendust. Kuna sellise arenduse juures tihti klient on kuningas aga klient tihti ei tea mida ta tegelikult tahab, tekitab see palju eesmärke ja missioone. Kui mõni feature valmis saab, läbib see päris mitu iteratsiooni kuni ta kliendile sobilik on. Sellises olukorras arendaja olles pigem tahaks kosemudelit, kus on eesmärk ja kui sellega valmis saad, on asi tehtud ja lõpetatud. Selge on see, et isegi kosemudelil on peale valmis saamist algamas järgmine etapp, mis ongi hooldus ja see hakkabki olema see iteratsioonide rägastik probleemidele mida eelnevalt lahendada ei suudetud / osatud.


Ärimudel


                         Freemium vs Premium ? The ultimatum – Marketing 101
                          Pilt

    Discord - üks populaarsemaid patenditud kõik-ühes internetitelefone video, kõne ja voogedastuse võimalustega. Nende Freemium ärimudeleid on minu arvates üks parimaid. Ei tea muidugi mis toimub suletud uste taga aga avalikkuse ette jõuab info, et Discord ei kaota kunagi oma põhifunktsionaalsust ning see ei muutu kunagi tasuliseks. Oma rahalise edu on nad saavutanud tasuliste kontode loomise võimalusega, mille abil saab teha ja jagada emojisid, saata suurema mahuga faile ning edastada videot parema kvaliteediga kui tasuta kasutajad. Discord äpp aina kasvatab oma turuosa ning omab ligi 87 miljonit registreerunud kasutajat. 

    Suur hulk freemium mudeliga tooteid ja teenuseid arendavad ettevõtted on suurt edu saavutanud. See tundub olema hea mudel, kuna juba algse tasuta versiooni jaoks peab olema arendajatel hea, huvitav ja konkureeriv idee. See paneb natuke rõhku toote kvaliteedile. Sama ajal on ta ka kättesaadav kõigile. Ja siin ongi konks - kui toode on väärt, siis saavutad teda suur edu ning isegi väiksemadki muudatused nagu tasuline konto, mis lisab võimalusi, ei piira inimestel toodet kasutamast ning kasutajate hulk aina kasvab. 


Parim meetod on puuduv meetod?


        Lisaks siia juurde õppejõu väljapakutud kauboiarenduse lugemisele lisaks ühe lingi.
                                     http://programming-motherfucker.com/

                   "We are a community of motherfucking programmers who have
                     been humiliated by software development methodologies for years.

                     We are tired of XP, Scrum, Kanban, Waterfall, Software
                     Craftsmanship (aka XP-Lite) and anything else getting in
                     the way of ... Programming, Motherfucker."





No comments:

Post a Comment