Thursday, April 2, 2020

Nädal 9. IT juhtimine ja riskihaldus

 good leader vs. bad leader


    Erinevad juhid, eestvedajad ning õpetajad otsustavad projekti või idee edasisest käekäigust. 
           Hea juht võib viia ettevõtte või idee tippu ja võib selle ka sealt tipust põhja lasta. 


                                         Kaarel Moppel, Author at Cybertec
                                         Kaarel Moppel

    Nagu ka paljude kuldsete kätega inimeste hüüdnimeks on kokk-kondiiter-keevitaja, on ka Eestist pärit PostgreSQL koolitaja Kaarel Moppel juht-suhtleja-koolitaja. Alustas äritegevusega karjääri juba 2007 aastal ja on olnud kolme erineva ettevõtte juhtkonnas. Mees, kes mitte ainult ei müü tooteid ja teenuseid, vaid koolitab, juhendab ja levitab informatsiooni ja teadmisi mis seostub tasuta ja avatud lähtekoodiga relatsioonilise andmebaasi haldamise süsteemiga. Väga meeldiv lause kerkis teda intervjuu põhjal kirjeldanud artiklist. Tsiteerin: "Lisaks veel ikkagi see nö "vabaduse ja vendluse" tunne, mis vabavaraliste arendajate hulgas valitseb - et ühesõnaga olen hetkel valikuga väga rahul."


                                                Elon Musk 2015.jpg
                                                 Elon Musk

    Väga huvitav tegelaskuju. Elon Musk - ettevõtja, insener, leiutaja, investor. Väidetavalt väga aktiivne ja väsimatu. Mitmetes intervjuudes on tulnud teemaks, et töötab järjepidevalt ja palju rohkem kui keskmine inimene. Ning seda sama pidavad ta nõudma ka oma alluvatelt. Ausalt õelda, on ta alati näinud välja väga väsinud ja unise näoga, võib-olla on siis nendel juttudel tõepõhi all. Tema tüüp tundub just olema selline arengumootori ja treener/juhendaja segu. Ta on ise väga aktiivne ja huvitatud asjadest mille eestvedajaks on ning tegeleb ise aktiivselt kaasa. Seetõttu on kindlasti hea juhendaja. Kui tal seda aega muidugi oleks.
    Ja samas, tema ongi tegelikult see juht, kes teab kuhu jõuda tahab, teab enamvähem kuidas ning suudab meeskonda selleks motiveerida! Selline mõtlemine ja arusaam ongi tema elu, tema hobi.







Allikad:
Kaarel Moppel:

Huvitavat lugemist Moppeli poolt:

Elon Musk:



No comments:

Post a Comment